вторник, 15 мая 2012 г.

Волонтери колледжу на круглому столі «Захист громадян від негативного впливу тютюнового диму в громадських місцях»

11 травня 2012 року в Донецьку під час роботи круглого столу  «Захист громадян від негативного впливу тютюнового диму в  громадських місцях» було зібрано підписи під зверненням до народних депутатів України та прийнято резолюцію, яку буде передано в обласну державну адміністрацію для імплементації рекомендацій у нормативних актах. 

Лідери громадських, благодійних, релігійних, спортивних, екологічних  організацій, медики та педагоги, а також представники місцевої влади Донеччини підписали відкрите звернення до народних депутатів України з проханням проголосувати в другому читанні за законопроект №9474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів)».

«Ми сподіваємося, що вже до Всесвітнього дня без тютюну 31 травня в Україні будуть вжиті заходи, необхідні для зменшення смертей і хвороб, викликаних курінням та законодавчо закріплене безпечне для здоров'я середовище», - зокрема йдеться у зверненні.
Повний текст звернення та резолюцію дивіться в додатках. За додатковою інформацією звертайтеся за тел.066 -111-077 (гаряча лінія проекту «Донецьк без тютюнового диму»).
 
Довідка: проект «Донецьк без тютюнового диму» реалізується Донецькою обласною організацію ВГО «Комітет виборців України» з 1 січня 2011 року.
Законопроект №9474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів) зареєстрований 17 листопада 2011 року 12 народними депутатами різних політичних сил. Законопроект було внесено як частину зобов’язань України, передбачених Рамкової конвенції ВОЗ із боротьби проти тютюну. 13 березня 2012 року законопроект пройшов перше читання. Нещодавно проект закону був затверджений комітетом Верховної ради з питань охорони здоров'я до другого читання.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий